Túró, túró, túró! Nálunk jöhet minden mennyiségben! Így a nyári forróság közeledtével, lássunk egy sütés nélküli desszertet! ;)
Hozzávalók:
- 450 g túró (lehetőleg krém állagú)
- 10 ek eritrit (vagy ízlés szerint más édesítőszer)
- 1 citrom reszelt héja
- 3 ek étkezési zselatin
- 1,5 dl víz
+ ízlés szerint hozzáadott cukrot nem tartalmazó lekvár (én most málnás-szedreset használtam) vagy gyümölcs
Elkészítés:
A túrót az eritrittel és a citrom héjával keverd össze. Egy lábasban keverd el a zselatint a vízzel, majd alacsony hőfokon/lángon melegítsd meg. Fontos, hogy csak melegíteni szabad, forralni nem, mert akkor a zselatin elveszti a zselésítő képességét.
A meleg (de nem forró) zselatinos vizet öntsd a túróhoz, és nagyon alaposan keverd össze (lehetőleg robotgéppel).
A muffin formát béleld ki folpack-kal, majd félig töltsd meg túróval. A közepében célszerű egy kis öreget készíteni, ebbe kell belekanalazni egy kk lekvárt (vagy gyümölcsöt), majd be kell fedni túróval. Ezt a folyamatot csináld addig, amíg a túró el nem fogy. Ha kész vagy, akkor már csak be kell tenned a hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjen.
Jó étvágyat!