Lefekvés előtt legkésőbb 2 órával szoktam utoljára enni, és szigorúan olyat, amit tényleg könnyen meg tudok emészteni. Éjszaka a szervezetnek regenerálódnia kell, nem pedig emésztenie! ;) Az utóbbi idő legnagyobb kedvence ez a sali! Próbáljátok ki! Csúcsszuper! ;)
Hozzávalók (1 adaghoz)
- jégsaláta (kb. 1/4 fej)
- 10-20 dkg uborka
- 1 közepes fej paradicsom
- 2-3 db hónapos retek
- 50 g csemege kukorica
- 1 kis marék sós/sótlan pörökölt mogyoró
- 100 g karamellizált csirkemell*
Hozzávalók a szószhoz
- 1 ek mustár
- 0,5 ek méz
- 1 ek víz
Elkészítés
Először készítsd el a szószt, amelynek a hozzávalóit csak alaposan össze kell keverni.
A zöldségeket (jégsaláta, uborka, paradicsom, retek) tetszőleges méretűre és formájúra darabold fel, majd a jégsalátát keverd össze a szósszal. Erre mehet a többi felszelelt zöldség, a kukorica, a husi, végül a mogyoró. És már kész is! ;)
Jó étvágyat!
*A legegyszerűbb az, ha a csirkemellet sós és borsos vízben, teljesen puhára főzöd (nagy lángon kb. 2 óra alatt megfő, bár függ attól is, hogy milyen nagy és mennyire "öreg" volt a csirke), majd miután "kézmelegre" hűlt, széttépkeded és egy pici (1 ek) olajon, egy pici (1 ek) mézzel magas hőfokon megsütöd egy serpenyőben. De akár a vasárnapi húslevesből megmaradt húst is felhasználhatod, de alálsz receptet itt is. Ha nincs itthon semmilyen husi, akkor sovány sonkával szoktam enni, de önmagában, hús nélkül is nagyon finom.