A túró nálunk gyakori vendég az asztalon, mivel nagyon finom, számtalan módon variálható, magas a fehérje tartalma (ami az aktív, rendszeres testmozgás miatt nagyon fontos számunkra), és nem mellesleg mind a 160 g ch diétámba, mind a zsírszegény diétámba abszolút illeszkedő alapanyag. Az egyik karácsonyi sütink alapanyag is a túró lesz :)
Hozzávalók:
- 500 g (rögös állagú) túró
- 4 tojás
- 2 ek zabliszt
- 4 ek búzasikér
- 10 ek eritrit
- 200 g magozott meggy*
Elkészítés:
A hozzávalókat - a meggy kivételével - egy tálban alaposon "gyúrd" össze (lágy masszát fogsz kapni), majd öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe**, a tetején pedig egyenletesen oszlasd el a meggyet. A sütit előmelegített sütőben kb. 160 fokon süsd meg. Amikor a tésztának már szép színe van, az tepsi oldalától elválik, és az illata elkezd terjengeni a levegőben, akkor kész van. A biztonság kedvéért végezz tűpróbát, ha már nem ragad rá a fogpiszkálóra a tészta, akkor biztosan jó.
Fontos, hogy hagyd teljesen kihűlni a formában, a hűtőbe csak azután tedd be, ha már nem meleg, különben kicsit vizes lesz (az íze ettől még jó, csak nem mindenki szereti, ha vizes az állaga).
Jó étvágyat!
*Fagyasztott meggyet használtam, amit sütés előtt még fagyott állapotban tettem a süti tetejére.
** Egy kb. 20*30 cm-es tepsit használok a sütéshez, lehet ennél nagyobb és kisebb is, attól függ, hogy mennyire szeretnétek magas sütit kapni.