Egészséges életmód egyszerűen

huginakcsinaltam

Meggyes túró alapú pite

2017. december 09. - huginakcsinaltam

A túró nálunk gyakori vendég az asztalon, mivel nagyon finom, számtalan módon variálható, magas a fehérje tartalma (ami az aktív, rendszeres testmozgás miatt nagyon fontos számunkra), és nem mellesleg mind a 160 g ch diétámba, mind a zsírszegény diétámba abszolút illeszkedő alapanyag. Az egyik karácsonyi sütink alapanyag is a túró lesz :)

Hozzávalók:

- 500 g (rögös állagú) túró

- 4 tojás

- 2 ek  zabliszt

- 4 ek búzasikér

- 10 ek eritrit

- 200 g magozott meggy*

 

Elkészítés:

A hozzávalókat - a meggy kivételével - egy tálban alaposon "gyúrd" össze (lágy masszát fogsz kapni), majd öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe**, a tetején pedig egyenletesen oszlasd el a meggyet. A sütit előmelegített sütőben kb. 160 fokon süsd meg. Amikor a tésztának már szép színe van, az tepsi oldalától elválik, és az illata elkezd terjengeni a levegőben, akkor kész van. A biztonság kedvéért végezz tűpróbát, ha már nem ragad rá a fogpiszkálóra a tészta, akkor biztosan jó.

Fontos, hogy hagyd teljesen kihűlni a formában, a hűtőbe csak azután tedd be, ha már nem meleg, különben kicsit vizes lesz (az íze ettől még jó, csak nem mindenki szereti, ha vizes az állaga).

Jó étvágyat!

img_20171203_104326_1.jpg

 

 

 

 

*Fagyasztott meggyet használtam, amit sütés előtt még fagyott állapotban tettem a süti tetejére.

** Egy kb. 20*30 cm-es tepsit használok a sütéshez, lehet ennél nagyobb és kisebb is, attól függ, hogy mennyire szeretnétek magas sütit kapni.

A bejegyzés trackback címe:

https://huginakcsinaltam.blog.hu/api/trackback/id/tr713466935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása