Tizenévesen, ha rossz volt a kedvem mindig engedtem magamnak egy kád forró fürdőt és közben csoki vagy puncs ízű pudingot falatoztam. Ezt a remek módszert manapság is előszeretettel alkalmazom, csak a pudingom változott, ugyanis ma már nem porból, hanem cukkiniből készül.
- 1 közepes méretű cukkini (250-350 g)
- 2 evőkanál zsírszegény kakaópor
- 4 evőkanál eritrit (vagy helyette 2 evőkanál eririt és 25 csepp Polisweet édesítő)
Elkészítés
A cukkinit hámozd meg, majd reszeld (apró lyukú reszelőn) vagy turmixold le (nem kell kinyomkodni vagy állni hagyni a cukkinit). Ezután add hozzá a kakaóport, illetve az édesítőszert, majd alaposan keverd össze és alacsony hőfokon/fokozaton/lángon (egy lábosban) főzd kb. 30 percig. Akkor jó, ha a cukkini már egyáltalán nem ismerhető fel (sem ízre, sem állagra). Miután levetted a tűzről hagyd egy kicsit kihűlni, majd botmixerrel még egyszer "zúzd össze". Fogyasztás előtt néhány órára tedd hűtőbe (de még jobb, ha egy éjszakára).
Tálaláskor adhatsz hozzá kókuszreszeléket és/vagy 1-2 kocka apróra vágott (hozzáadott cukrot nem tartalmazó) étcsokoládét. De darált és pirított dióval, mogyoróval, illetve mandulával is nagyon, de nagyon finom.
Jó étvágyat!