Egészséges életmód egyszerűen

huginakcsinaltam

Kedvenc (cukkinis) pudingom

2017. augusztus 28. - huginakcsinaltam

Tizenévesen, ha rossz volt a kedvem mindig engedtem magamnak egy kád forró fürdőt és közben csoki vagy puncs ízű pudingot falatoztam. Ezt a remek módszert manapság is előszeretettel alkalmazom, csak a pudingom változott, ugyanis ma már nem porból, hanem cukkiniből készül.

Hozzávalók (1 adaghoz):

- 1 közepes méretű cukkini (250-350 g)

- 2 evőkanál zsírszegény kakaópor

- 4 evőkanál eritrit (vagy helyette 2 evőkanál eririt és 25 csepp Polisweet édesítő)

 

Elkészítés

A cukkinit hámozd meg, majd reszeld (apró lyukú reszelőn) vagy turmixold le (nem kell kinyomkodni vagy állni hagyni a cukkinit). Ezután add hozzá a kakaóport, illetve az édesítőszert, majd alaposan keverd össze és alacsony hőfokon/fokozaton/lángon (egy lábosban) főzd kb. 30 percig. Akkor jó, ha a cukkini már egyáltalán nem ismerhető fel (sem ízre, sem állagra). Miután levetted a tűzről hagyd egy kicsit kihűlni, majd botmixerrel még egyszer "zúzd össze". Fogyasztás előtt néhány órára tedd hűtőbe (de még jobb, ha egy éjszakára).

Tálaláskor adhatsz hozzá kókuszreszeléket és/vagy 1-2 kocka apróra vágott (hozzáadott cukrot nem tartalmazó) étcsokoládét. De darált és pirított dióval, mogyoróval, illetve mandulával is nagyon, de nagyon finom.

Jó étvágyat!

media-share-0-02-05-2c5681b870673d4b7e6babd2c051b1eca8c9a8655e06f9af53118d76cb30eea7-picture_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://huginakcsinaltam.blog.hu/api/trackback/id/tr2212776500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása