Vacsorára általában keveset és tényleg nagyon könnyen emészthető ételeket fogyasztok. Egyrészről azért, mert a szervezetnek alvás közben a regenerálódásra és nem az emésztésre kell koncentrálnia, másrészről ha éjszakára sokat vagy nehezet eszek reggel szörnyen ég és korog a gyomrom, harmadszor nagyon rosszakat álmodok. Így általában húsmenteset eszek. Íme az egyik kedvencem.
- jégsaláta
- madár saláta/bébi spenót
- uborka
- retek vagy retekcsíra
- koktél paradicsom
- 3-4 kanál natúr zsírszegény joghurt
- 1 kis gerezd fokhagyma
- só és bors
Elkészítés
Leszedek néhány levelet a jégsalátáról és beleteszem a madársalit/spenótot, a vékony csíkokra vágott uborkát, a paradicsomot és retket/retekcsírát. A joghurtot összekeverem az összezúzott (lereszelt) fokhagymával, a sóval és a borssal, majd leöntöm vele a salátakeveréket. A könnyebb fogyasztás érdekében össze szoktam tekerni.
Kedvemtől és az elfogyasztott szénhidrát mennyiségétől függően szoktam mellé/bele tk rozskenyérből pirítóst sütni.
Jó étvágyat!
