Egészséges életmód egyszerűen

huginakcsinaltam

Citromos fagyi

2018. május 27. - huginakcsinaltam

A fagyi óriási gyengém! Annyira, hogy alapból mindig 4 gombóccal kezdtem, és sokszor nyolcig meg sem álltam.... Mivel az életmódom alapja a mértékletesség, így nem fér bele a #zsuzsifélemértéktelenfagyizás XD Ezért általában inkább messziről elkerülöm a fagyizókat.

Egyébként is sajnos a legtöbb fagyi (ide értve a fagyizókban, boltokban kapható és az interneten terjengő receptek alapján elkészített fagyikat és jégkrémeket) számomra a magas cukor-, és/vagy a zsírtartalma miatt nem is megfelelő.

Viszont odakint már most is nagyon meleg van, így valamit ki kellett találnom! Az eredmény az alábbi recept lett. Bár olyan egyszerű, hogy csak nagy jóindulattal lehet receptnek nevezni :D Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom, nem mellesleg zsírban és szénhidrátban szegény, gluténtól mentes, és a viszonylag magas fehérje tartalma miatt képtelen vagyok túl sokat enni belőle! ;)

Hozzávalók

- 500 g zsírszegény krémtúró (Aldiban kapható Milfina)

- 250 g zsírszegény natúr joghurt (Aldiban kapható Milfina)

- 12 púpozott ek por eritrit* (vagy ízlés szerint más édesítőszer)

- 2 nagyobb citrom reszelt héja és leve**

 

Elkészítés

A fenti hozzávalókat egy nagyobb tálban (robotgép vagy egy villa segítségével) alaposan összekeverem, majd folpack-kal letakarom és néhány (6-7) órára bedobom a mélyhűtőbe. Amikor már kellően fagyos (de még nem teljesen kemény) kiveszem, és már lehet is kanalazni. 

Én nem bánom, ha egy-két helyen kicsit kásás, de robotgéppel/botmixerrel akár össze is lehet törni, hogy kellően krémes legyen.

Jó étvágyat!

 img_20180506_192529_1.jpg

*Az édesítő mennyisége abszolút ízlés kérdése, és függ a használt citrom méretétől is. Mindenképpen meg kell kóstolni még a fagyasztás előtt! ;)

**A fagyi egyébként más ízben is elkészíthető. A képen a jobb felső gombóc például banán ízű. A gyümölcsös fagyi elkészítési módja szinte ugyanez, de a 2 citrom héja és leve helyett egy marék (10-20 g) tetszés szerinti gyümölcsöt kell beleturmixolni (vagy villával beletörni) a túróba.

A bejegyzés trackback címe:

https://huginakcsinaltam.blog.hu/api/trackback/id/tr2013895220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása