Egészséges életmód egyszerűen

huginakcsinaltam

Paradicsomleves

2018. április 05. - huginakcsinaltam

Gyerekkoromban jóformán nem volt olyan nap, amikor nem volt otthon leves. Ennek ellenére manapság nagyon ritkán eszek... pedig még most is nagyon szeretem. Egyik nagy kedvencem a paradicsomleves, ami pillanatok alatt elkészül, ráadásul melegen és hidegen is egyaránt finom! ;)

Hozzávalók (2 adaghoz)

- 200 ml (hozzáadott cukrot nem tartalmazó) sűrített paradicsom*

- 100-150 ml víz**

- ízlés szerint édesítőszer (nekem kb. 3-4 csapott ek eririt)

- egy csipet só és bors

 

Elkészítés

A fenti hozzávalókat egy lábosban forrald össze, majd hagyd kihűlni és már fogyaszthatod is! :D Hogy ne legyen annyira üres, fogyaszd serpenyőben sült brokkolival**. 

De, ha kicsit tartalmasabbra vágysz, akkor forrás után, adj hozzá egy kis maréknyi bulgurt vagy kuszkuszt, várd meg, amíg ismét felforr, majd vedd le a tűzről, takard le fedővel és hagyd kihűlni.

Természetesen a gluténérzékenyek más "betétet" is használhatnak (pl. kölest).

Jó étvágyat!

 

img_20180312_152031_1.jpg

 

*Cukor gyakorlatilag mindenben van, attól olyan finom (vagy a zsírtól). Az viszont nagyon nem mindegy, hogy milyen cukor, és az sem, hogy mennyi van az adott élelmiszerben. Ezért, ha sűrített paradicsomot vásároltok (bár igaz ez minden másra is) mindig nézzétek meg, hogy mennyi cukor van benne. Én az Aldiban vagy a Sparban szoktam venni.

**Attól függ, hogy mennyire szeretnéd sűrűre, és persze attól is, hogy teszel-e bele pl. bulgurt vagy kuszkuszt, ezektől ugyanis jobban besűrűsödik. De ha túl sűrűnek találod, akkor bármikor adhatsz hozzá még vizet (csak fogyasztás előtt mindig forrald fel). Ha pedig túl híg, akkor egy kis rántással könnyen besűrítheted.

***Ehhez a brokkolit szedd és/vagy vágd kis rózsákra, majd egy ek olajon  magas hőfokon/nagy lángon, egy serpenyőben pirítsd aranybarnára (nem az egész lesz aranybarna).

A bejegyzés trackback címe:

https://huginakcsinaltam.blog.hu/api/trackback/id/tr213810276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása