Egészséges életmód egyszerűen

huginakcsinaltam

Töltött édesbugonya

2018. március 26. - huginakcsinaltam

Az előző évben a Nagyböjt alatt teljesen húsmentesen étkeztünk. Nem volt egyszerű, de legalább sok új recepttel gazdagodott a receptkönyvem. Íme az egyik kedvencem! :)

Hozzávalók (2 adag):

- 0,5 kg édesburgonya*

- 100 g zsírszegény túró

- kb. 50 g light mozzarella**

- 1 kis fej vöröshagyma

- só és bors (ízlés szerint)

 

Elkészítés:

Az édesburgonyát mosd meg, majd héjastól - bő vízben - főzd puhára. Miután megfőtt vedd ki a vízből, és hagyd hűlni. Miután már "kézmeleg"-re hűlt, vágd hosszában ketté és kapard ki a belsejét egy kanál segítségével úgy, hogy az oldalán és az alján az édesburgonya "fala" kb. fél cm vastagságú legyen (kis csónaknak kell kinéznie).

Az édesburi kikapart belsejéhez add hozzá az apróra vágott (természetesen megpucolt) hagymát, a túrót, a sót (1-2 nagy csipet) és a borsot (1 kis csipet), majd alaposan keverd őket össze (kóstold meg, hogy elég ízes-e). Ezután a tölteléket töltsd vissza az édesburgonya csónakokba és a tetejére tedd rá a felszeletett mozzarellát. 

A megtöltött édesburit helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, kb. 200 fokon süsd addig, amíg a sajt aranybarna lesz a tetején. 

Jó étvágyat!

 img_20180304_161201_1.jpg

Tippek:

Fogyaszd magában vagy akár köretként. Találáskor leöntheted egy kis zsírszegény fokhagymás/kapros tejföllel/joghurttal.

 

 *A főzési idő attól függ, hogy milyen és mekkora édesburgonyát vettél. Van olyan, ami darabonként 1 kg, de olyan is, ami csak 20 dkg. A legegyszerűbben úgy tudod megnézni, hogy megfőtt-e, ha beleszúrsz egy villát. Ha esetleg nem főzted meg eléggé, az sem baj, akkor egy picit alacsonyabb lángon érdemes sütni (kb. 170 fokon).

**Használhatsz más sajtot is, pl.: trappistát vagy füstölt sajtot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://huginakcsinaltam.blog.hu/api/trackback/id/tr513747778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása