Egészséges életmód egyszerűen

huginakcsinaltam

Banános (sütés nélküli) süti

2018. február 04. - huginakcsinaltam

Hugi ötlete alapján készült az alábbi süti, amelynek az eredeti (meggyes) verziója az első számú szülinapi tortája volt. Ez legalább annyira finom, ha nem finomabb! :D

Hozzávalók az alaphoz:

- 100 g (gluténmentes) zabpehelyliszt (az is jó, ha a zabhelyet ledarálod)

- 40 g kókuszreszelék

- 40 g (holland) kakaópor

- 1 kis csipet só

- 80 g por eritrit (vagy ízlés szerint bármilyen más édesítőszer)

- 1 evőkanál olaj (a sima napraforgó olaj is jó)

- víz (kb. 100-150 ml)

Hozzávalók a tetejéhez:

- 1 közepes méretű banán

- 1 evőkanál étkezési zselatin

- 8 evőkanál víz

- 4 csapott evőkanál por eritrit (vagy ízlés szerint más édesítőszer)

 

Az alap elkészítése:

Először a száraz hozzávalókat alaposan keverd össze egy tálban egy kanál segítségével (vagy akár kézzel). Ezután add hozzá az olajat illetve apránként a vizet, és jó alaposan gyúrd össze. Az állagán érezni fogod,  hogy mennyi víz kell bele, mert olyannak kell lennie, mint a kókuszgolyónak.

Miután szépen összeállt tedd egy kapcsos tortaformába (ha nincs, az sem baj, akkor bélelj ki sütőpapírral egy tálat vagy edényt vagy bármit ami alkalmas erre, és ebbe tedd bele), majd jól nyomkodd az aljára. Ehhez használhatsz egy kanalat is, azzal szépen el tudod egyengetni a tetejét (én is azzal szoktam). Ezután tedd a tetejére a karikára vágott banánt.

A zselatin elkészítése:

A zselatint először keverd el az eritrittel, majd add hozzá a vizet. és ezzel is keverd el (ügyelj arra, hogy ne legyenek benne nagy csomók). Ezután lassú tűzön melegítsd meg, közben folyamatosan keverd. Nagyon fontos, hogy a zselatint nem szabad felforralni, mert akkor nem tud megdermedni. Ha kész van, akkor öntsd a banánnal díszített süti tetejére.

Ezután 1-2 órára tedd be a hűtőbe, hogy szépen megdermedjen a zselatin.

Jó étvágyat!

 img_20180123_070915_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://huginakcsinaltam.blog.hu/api/trackback/id/tr9913555963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása