Egészséges életmód egyszerűen

huginakcsinaltam

Egyben sült csirkemell

Julcsi anyukája után szabadon

2017. szeptember 27. - huginakcsinaltam

A csirkemell a férjem nagy kedvence, nem mellesleg zsírszegény, és számtalan módon elkészíthető, így nálunk elég gyakori vendég az asztalon. Most mutatok egy nagyon egyszerű és szinte elronthatatlan receptet, amit ezúton is köszönök Julcsi anyukájának :) ;)

Hozzávalók (2 adaghoz):

- 1 nagyobb csirkemell filé

- só és bors ízlés szerint

- majoránna ízlés szerint 

- kb. 1 dl víz

 

Elkészítés:

A megmosott csirkemell mindkét oldalát sózd (egy-egy nagy csipet mindkét felének mindkét oldalára), és borsozd meg (egy-egy csipet mindkét felének mindkét oldalára), majd szórd meg majoránnával (egy-egy nagy csipet mindkét felének mindkét oldalára). Tedd egy tepsibe, öntsd alá a vizet, majd alufóliával takard le úgy, hogy a gőz majd ne tudjon kiszökni alóla. Előmelegített sütőben süsd meg (bár ez először inkább párolás)  kb. 160 fokon kb. 40-50 percig. Ezután óvatosan vedd el róla a fóliát és ellenőrizd, hogy teljesen megpuhult-e, ha igen, akkor a fólia nélkül (akár magasabb hőfokon, azaz kb. 180-200 fokon) süsd még néhány percig (hogy kapjon egy kis színt), de vigyázz, hogy ne süsd túl sokáig, mert akkor kiszárad.

Jó étvágyat!

 egyben_sult_csirkemell.jpg

Tippek:

Még finomabb, ha sütés előtt megtűzdeled fokhagymával ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://huginakcsinaltam.blog.hu/api/trackback/id/tr5112826646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása