Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
@odamondó: Értem. Így már hiteles az ítéleted. Tehát soha nem voltál KFC-ben, de tudod, hogy ott, a helyben bepanírozott, frissen kisütött csirke az szar. Főzelékfalóban sem voltál, de tudod, hogy ott a párolt, vagy rántott zöldség is 0 szint. Ilyen egy igazi gasztro guru, látnia sem kell, kóstolnia sem kell az ételt, egyszerűen tudja, hogy milyen. De te nem trollodsz. Na, itt kiszálltam.
@élhetetlen: ja tehát a meki és az onyx között nincs semmi. Mondom, hogy trollkodsz. Főzelékfalóba(pizza king, random gyrosos, kínai ugyanez) be se teszem a lábam a szint a 0hoz közelít annál még a meki is színvonalasabb ha semmi más nincs a környéken... Amúgy az ilyet is kerülöm. Kfcben meg elmesélem még életben nem jártam. (nem is fogok)
@sakkosfx: Ez aranyos! „foróvízzel kell fel önteni és elkeverni és soha nem lesz csomós!” Nálam meg az működik, mint már írtam, hogy beledobom a paprikát, megkeverem, aztán leveszem, hülni hagyom kicsit, és mehet a hideg víz, mert az nem kapja össze a lisztet, nekem így nem lesz csomós. Hú, de bonyolult ez a világ.
@odamondó: Igazad van, nem tudom, nálad mi a szint. Nézzük, KFC, rántott csirke, egy jó salátával. Elhiszem neked, hogy te lemész egy csirkéért egy tanyára, és megnézed, hogy hol legel, mielőtt megveszed. A piac már nem ér, mert arról már fogalmad sincs, hogy az ott árult csirkét mivel etették. A salátának valót gondolom szintén szemrevételezett biokertből szerzed be. Meki. Saláta ugyanez, a húspogácsa nálad csak wagyu marhából készülhet, a rántott sajtot meg nem tudom miből csinálod, de gondolom min. 9000 ft. kilója, és ha kisült, reszelsz rá még egy kis parmezánt is, hogy hozza a szintet. A kínai. Nem szeretem az ecetszagot, ez egy dolog, de a bundázott rákot, vagy a pirított rizst rákkal bármikor megeszem. Te biztosan csak homárt veszel, ilyen vacak apró rákokat nem. Kocsmába már nem járok, de egy csomó szint alatti hülye dicséri a Bajor sörözőt itt az interneten, de biztosan tévednek. Arról már ne is beszéljünk, hogy a pór képes egy Főzelékfalóban megenni az ismeretlen eredetű rántott karfiolt! Én még azt is elhiszem, hogy naponta háromszor öt csillagos étteremben étkezel, hogy tartsd a szintet, legfeljebb feltételezem, hogy te trollkodsz
@élhetetlen: ezt mondom, hogy trollkodsz. Úgy állítod be mintha a kfc meki és a 4 kínai az valamilyen szint lenne.
"hogy egy jó kelkáposzta főzelék lehet kulináris élmény, és lehet jobb, mint a felsoroltak"
Hol írtam, hogy nem lehet az? A felsoroltaknál bármi jobb ezért ismétlem szerintem te trollkodsz.
Anno a menzán gyakran volt olyan, hogy köménymagos rántottleves, becenevén kismamaleves. Volt benne fokhagymás rántás, pirított köménymag, pirított zsemle- vagy kenyérkocka. Lehet, hogy nem a legkorszerűbb konyhaelvek szerint készült, de imádtam :) És még mindig élek!
Mikor el készítjük a rántást, foróvízzel kell fel önteni és elkeverni és soha nem lesz csomós! És ekkor rakhatjuk bele a paprikát is! Így nem tud meg égni!
Hosszas konyhai kísérletek után számomra az derült ki, hogy amiben jó, ha van rántás (babfőzelék, tojásleves, stb.) ott legjobb zsíron csinálni, és nem olajon. A zsírpn készült rántás soha nem lett csomós és isteni, gazdag íze van.
@Csaba121:
"A tojáslevesről csak annyit, hogy mindig kihánytam már az óvodában, azóta se ettem soha ilyen szarságot... "
Aki megtehette. Más meg örült, hogy egyáltalán volt mit enni. Nem kevesen voltak ilyenek...
Ha a rántás hozzáad az étel ízéhez, akkor kell bele. Ilyen például a tojásleves. Ha rontja az étel ízét akkor nem. A főzeléknek való zöldségeket kevés zsiradékon és egy kanál vizen kis lángon lefedve meg lehet párolni. Öreg, rossz ízű zöldségeket tényleg jó rántással agyonnyomni, ha nincs más - ilyen most a tavalyi kelkáposzta. Viszont egy olyan zöldséget kinyír még a világos rántás is, mint a friss, fiatal zöldborsó, zöldbab, karalábé, spenót, sóska. Szóval, amit még nyersen is szívesen elropogtatsz, azt kár berántani.
Besamelhez kell világos rántás, ezzel készülhet például sajtszósz, de kell a lasgne-be is, ami amúgy is rogyásig van szénhidráttal, gluténnel.
Egyszerűen elkészíthető paradicsommártással is lehet zöldségeket főzni. Kelkáposztával, zellerrel, zellerszárral kifejezetten jó, és nem hiszem, hogy több szénhidrát lenne benne, mint a berántott verzióban. (inkább kevesebb)
nekem, egy pasinak kell beírni a rántás alaptételét: meleg kajába hideg rántás, hideg kajába meleg rántást kell tenni, hogy ne legyen csomós.
és itt van a Bambanő féle spéci rántási módszer: víz nélkül. minek kutyulod össze a rántást vízzel, ha úgyis egy fazék vízbe öntöd? csak csomós lesz... zsíron megpirítod a lisztet, lehúzod a tűzről, szórsz bele paprikát. ilyenkor pont annyira meleg, hogy minimálisan megkapja a paprikát, de nem keseríti meg. Majd az egészet a forró ételbe kaparod, és kész. így tuttira nem lesz csomós.
@Meridian74: Kezd el egyszerűen a kísérletezést. Nem kell szakácskönyv. Szeletelj fel karikára két sárgarépát és két fehérrépát. Tedd fel főni vízben, sózd meg, borsozd meg, kóstold meg. Ismételd meg ezt úgy, hogy a felkarikázott zöldségeket kevergetve, megsózva, borsozva, párolod, kevés, mm magas, mindegy, hogy olajon, vagy olíva olajon, amíg eltűnik a leve, amit engedett, aztán öntsd fel, forrald fel. Itt még se rántás, se habarás, de ég és föld a két íz. Először az ilyen egyszerű dolgokra kell ráérezni, így kialakul, hogy, ha elolvasol egy receptet, akkor el tudod képzelni, hogy milyen íze lesz, aztán lehet tupírozni a dolgokat.
Hogy néz ki a kaja rántással és nélküle? Kérdem én, aki abszolute nem tud főzni és nem si szoktam, de gondolkodtam már ezen hoyg meg kellene tanulni...
Egészséges életmód egyszerűen
huginakcsinaltam
Utolsó kommentek:
Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.27. 17:01:36
Bejegyzés: Ezt eszem
giedi prime 2018.06.05. 08:35:49
Bejegyzés: A mozgás 10 parancsolata
élhetetlen 2018.04.20. 19:17:56
Bejegyzés: A főzés alapjai 1.
odamondó 2018.04.20. 18:43:36
Bejegyzés: A főzés alapjai 1.
élhetetlen 2018.04.20. 16:54:02
Bejegyzés: A főzés alapjai 1.
enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.04.20. 16:46:01
Bejegyzés: A főzés alapjai 1.
élhetetlen 2018.04.20. 16:44:57
Bejegyzés: A főzés alapjai 1.
odamondó 2018.04.20. 14:39:41
"hogy egy jó kelkáposzta főzelék lehet kulináris élmény, és lehet jobb, mint a felsoroltak"
Hol írtam, hogy nem lehet az? A felsoroltaknál bármi jobb ezért ismétlem szerintem te trollkodsz.
Bejegyzés: A főzés alapjai 1.
Karipapa01 2018.04.20. 12:26:17
Bejegyzés: A főzés alapjai 1.
sakkosfx 2018.04.20. 12:13:48
Bejegyzés: A főzés alapjai 1.
Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2018.04.20. 11:38:51
Bejegyzés: A főzés alapjai 1.
Kivlov 2018.04.20. 09:48:54
"A tojáslevesről csak annyit, hogy mindig kihánytam már az óvodában, azóta se ettem soha ilyen szarságot... "
Aki megtehette. Más meg örült, hogy egyáltalán volt mit enni. Nem kevesen voltak ilyenek...
Bejegyzés: A főzés alapjai 1.
Empatikus Állatbarát 2018.04.20. 07:24:17
Bejegyzés: A főzés alapjai 1.
Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2018.04.20. 05:00:41
Besamelhez kell világos rántás, ezzel készülhet például sajtszósz, de kell a lasgne-be is, ami amúgy is rogyásig van szénhidráttal, gluténnel.
Egyszerűen elkészíthető paradicsommártással is lehet zöldségeket főzni. Kelkáposztával, zellerrel, zellerszárral kifejezetten jó, és nem hiszem, hogy több szénhidrát lenne benne, mint a berántott verzióban. (inkább kevesebb)
Bejegyzés: A főzés alapjai 1.
Bambano 2018.04.20. 01:41:26
és itt van a Bambanő féle spéci rántási módszer: víz nélkül. minek kutyulod össze a rántást vízzel, ha úgyis egy fazék vízbe öntöd? csak csomós lesz... zsíron megpirítod a lisztet, lehúzod a tűzről, szórsz bele paprikát. ilyenkor pont annyira meleg, hogy minimálisan megkapja a paprikát, de nem keseríti meg. Majd az egészet a forró ételbe kaparod, és kész. így tuttira nem lesz csomós.
Bejegyzés: A főzés alapjai 1.
élhetetlen 2018.04.20. 00:59:05
Bejegyzés: A főzés alapjai 1.
Meridian74 2018.04.20. 00:07:26
Bejegyzés: A főzés alapjai 1.
csakférfi 2018.04.19. 23:09:43
Köszönöm!
Jò éjt Neked!
:)
Bejegyzés: A főzés alapjai 1.
élhetetlen 2018.04.19. 22:57:24
Bejegyzés: A főzés alapjai 1.
csakférfi 2018.04.19. 22:55:02
Apàm bablevese jut eszembe.
Megàllt benne a kanàl.
Meg a füstölt oldalas...vagy "nyúlja".
:)
Bejegyzés: A főzés alapjai 1.