Egészséges életmód egyszerűen

huginakcsinaltam

Utolsó kommentek:

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.27. 17:01:36

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/

Bejegyzés: Ezt eszem

giedi prime 2018.06.05. 08:35:49

Bemelegítés? Ez így egy kicsit nekem lila.

Bejegyzés: A mozgás 10 parancsolata

élhetetlen 2018.04.20. 19:17:56

@odamondó: Értem. Így már hiteles az ítéleted. Tehát soha nem voltál KFC-ben, de tudod, hogy ott, a helyben bepanírozott, frissen kisütött csirke az szar. Főzelékfalóban sem voltál, de tudod, hogy ott a párolt, vagy rántott zöldség is 0 szint. Ilyen egy igazi gasztro guru, látnia sem kell, kóstolnia sem kell az ételt, egyszerűen tudja, hogy milyen. De te nem trollodsz. Na, itt kiszálltam.

Bejegyzés: A főzés alapjai 1.

odamondó 2018.04.20. 18:43:36

@élhetetlen: ja tehát a meki és az onyx között nincs semmi. Mondom, hogy trollkodsz. Főzelékfalóba(pizza king, random gyrosos, kínai ugyanez) be se teszem a lábam a szint a 0hoz közelít annál még a meki is színvonalasabb ha semmi más nincs a környéken... Amúgy az ilyet is kerülöm. Kfcben meg elmesélem még életben nem jártam. (nem is fogok)

Bejegyzés: A főzés alapjai 1.

élhetetlen 2018.04.20. 16:54:02

@sakkosfx: Ez aranyos! „foróvízzel kell fel önteni és elkeverni és soha nem lesz csomós!” Nálam meg az működik, mint már írtam, hogy beledobom a paprikát, megkeverem, aztán leveszem, hülni hagyom kicsit, és mehet a hideg víz, mert az nem kapja össze a lisztet, nekem így nem lesz csomós. Hú, de bonyolult ez a világ.

Bejegyzés: A főzés alapjai 1.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.04.20. 16:46:01

Maximum habarás, a főzelékbe is. Levest meg saját magával vagy tejszínnel.

Bejegyzés: A főzés alapjai 1.

élhetetlen 2018.04.20. 16:44:57

@odamondó: Igazad van, nem tudom, nálad mi a szint. Nézzük, KFC, rántott csirke, egy jó salátával. Elhiszem neked, hogy te lemész egy csirkéért egy tanyára, és megnézed, hogy hol legel, mielőtt megveszed. A piac már nem ér, mert arról már fogalmad sincs, hogy az ott árult csirkét mivel etették. A salátának valót gondolom szintén szemrevételezett biokertből szerzed be. Meki. Saláta ugyanez, a húspogácsa nálad csak wagyu marhából készülhet, a rántott sajtot meg nem tudom miből csinálod, de gondolom min. 9000 ft. kilója, és ha kisült, reszelsz rá még egy kis parmezánt is, hogy hozza a szintet. A kínai. Nem szeretem az ecetszagot, ez egy dolog, de a bundázott rákot, vagy a pirított rizst rákkal bármikor megeszem. Te biztosan csak homárt veszel, ilyen vacak apró rákokat nem. Kocsmába már nem járok, de egy csomó szint alatti hülye dicséri a Bajor sörözőt itt az interneten, de biztosan tévednek. Arról már ne is beszéljünk, hogy a pór képes egy Főzelékfalóban megenni az ismeretlen eredetű rántott karfiolt! Én még azt is elhiszem, hogy naponta háromszor öt csillagos étteremben étkezel, hogy tartsd a szintet, legfeljebb feltételezem, hogy te trollkodsz

Bejegyzés: A főzés alapjai 1.

odamondó 2018.04.20. 14:39:41

@élhetetlen: ezt mondom, hogy trollkodsz. Úgy állítod be mintha a kfc meki és a 4 kínai az valamilyen szint lenne.

"hogy egy jó kelkáposzta főzelék lehet kulináris élmény, és lehet jobb, mint a felsoroltak"
Hol írtam, hogy nem lehet az? A felsoroltaknál bármi jobb ezért ismétlem szerintem te trollkodsz.

Bejegyzés: A főzés alapjai 1.

Karipapa01 2018.04.20. 12:26:17

Anno a menzán gyakran volt olyan, hogy köménymagos rántottleves, becenevén kismamaleves. Volt benne fokhagymás rántás, pirított köménymag, pirított zsemle- vagy kenyérkocka. Lehet, hogy nem a legkorszerűbb konyhaelvek szerint készült, de imádtam :) És még mindig élek!

Bejegyzés: A főzés alapjai 1.

sakkosfx 2018.04.20. 12:13:48

Mikor el készítjük a rántást, foróvízzel kell fel önteni és elkeverni és soha nem lesz csomós! És ekkor rakhatjuk bele a paprikát is! Így nem tud meg égni!

Bejegyzés: A főzés alapjai 1.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2018.04.20. 11:38:51

Hosszas konyhai kísérletek után számomra az derült ki, hogy amiben jó, ha van rántás (babfőzelék, tojásleves, stb.) ott legjobb zsíron csinálni, és nem olajon. A zsírpn készült rántás soha nem lett csomós és isteni, gazdag íze van.

Bejegyzés: A főzés alapjai 1.

Kivlov 2018.04.20. 09:48:54

@Csaba121:
"A tojáslevesről csak annyit, hogy mindig kihánytam már az óvodában, azóta se ettem soha ilyen szarságot... "
Aki megtehette. Más meg örült, hogy egyáltalán volt mit enni. Nem kevesen voltak ilyenek...

Bejegyzés: A főzés alapjai 1.

Empatikus Állatbarát 2018.04.20. 07:24:17

Minek ír főzőblogot aki nem tud főzni?

Bejegyzés: A főzés alapjai 1.

Gyalogrépa · http://suburbankitchen.blog.hu/ 2018.04.20. 05:00:41

Ha a rántás hozzáad az étel ízéhez, akkor kell bele. Ilyen például a tojásleves. Ha rontja az étel ízét akkor nem. A főzeléknek való zöldségeket kevés zsiradékon és egy kanál vizen kis lángon lefedve meg lehet párolni. Öreg, rossz ízű zöldségeket tényleg jó rántással agyonnyomni, ha nincs más - ilyen most a tavalyi kelkáposzta. Viszont egy olyan zöldséget kinyír még a világos rántás is, mint a friss, fiatal zöldborsó, zöldbab, karalábé, spenót, sóska. Szóval, amit még nyersen is szívesen elropogtatsz, azt kár berántani.
Besamelhez kell világos rántás, ezzel készülhet például sajtszósz, de kell a lasgne-be is, ami amúgy is rogyásig van szénhidráttal, gluténnel.
Egyszerűen elkészíthető paradicsommártással is lehet zöldségeket főzni. Kelkáposztával, zellerrel, zellerszárral kifejezetten jó, és nem hiszem, hogy több szénhidrát lenne benne, mint a berántott verzióban. (inkább kevesebb)

Bejegyzés: A főzés alapjai 1.

Bambano 2018.04.20. 01:41:26

nekem, egy pasinak kell beírni a rántás alaptételét: meleg kajába hideg rántás, hideg kajába meleg rántást kell tenni, hogy ne legyen csomós.

és itt van a Bambanő féle spéci rántási módszer: víz nélkül. minek kutyulod össze a rántást vízzel, ha úgyis egy fazék vízbe öntöd? csak csomós lesz... zsíron megpirítod a lisztet, lehúzod a tűzről, szórsz bele paprikát. ilyenkor pont annyira meleg, hogy minimálisan megkapja a paprikát, de nem keseríti meg. Majd az egészet a forró ételbe kaparod, és kész. így tuttira nem lesz csomós.

Bejegyzés: A főzés alapjai 1.

élhetetlen 2018.04.20. 00:59:05

@Meridian74: Kezd el egyszerűen a kísérletezést. Nem kell szakácskönyv. Szeletelj fel karikára két sárgarépát és két fehérrépát. Tedd fel főni vízben, sózd meg, borsozd meg, kóstold meg. Ismételd meg ezt úgy, hogy a felkarikázott zöldségeket kevergetve, megsózva, borsozva, párolod, kevés, mm magas, mindegy, hogy olajon, vagy olíva olajon, amíg eltűnik a leve, amit engedett, aztán öntsd fel, forrald fel. Itt még se rántás, se habarás, de ég és föld a két íz. Először az ilyen egyszerű dolgokra kell ráérezni, így kialakul, hogy, ha elolvasol egy receptet, akkor el tudod képzelni, hogy milyen íze lesz, aztán lehet tupírozni a dolgokat.

Bejegyzés: A főzés alapjai 1.

Meridian74 2018.04.20. 00:07:26

Hogy néz ki a kaja rántással és nélküle? Kérdem én, aki abszolute nem tud főzni és nem si szoktam, de gondolkodtam már ezen hoyg meg kellene tanulni...

Bejegyzés: A főzés alapjai 1.

csakférfi 2018.04.19. 23:09:43

@élhetetlen:
Köszönöm!
Jò éjt Neked!
:)

Bejegyzés: A főzés alapjai 1.

élhetetlen 2018.04.19. 22:57:24

@csakférfi: Kösz, jó étvágyat, és jó kaját, ha hazaérsz!

Bejegyzés: A főzés alapjai 1.

csakférfi 2018.04.19. 22:55:02

@élhetetlen:
Apàm bablevese jut eszembe.
Megàllt benne a kanàl.
Meg a füstölt oldalas...vagy "nyúlja".
:)

Bejegyzés: A főzés alapjai 1.
süti beállítások módosítása