Egészséges életmód egyszerűen

huginakcsinaltam

Zsuzsi kedvence

2018. április 06. - huginakcsinaltam

Lefekvés előtt legkésőbb 2 órával szoktam utoljára enni, és szigorúan olyat, amit tényleg könnyen meg tudok emészteni. Éjszaka a szervezetnek regenerálódnia kell, nem pedig emésztenie! ;) Az utóbbi idő legnagyobb kedvence ez a sali! Próbáljátok ki! Csúcsszuper! ;)

 

Hozzávalók (1 adaghoz)

- jégsaláta (kb. 1/4 fej)

- 10-20 dkg uborka

- 1 közepes fej paradicsom

- 2-3 db hónapos retek

- 50 g csemege kukorica

- 1 kis marék sós/sótlan pörökölt mogyoró

- 100 g karamellizált csirkemell*

Hozzávalók a szószhoz

- 1 ek mustár

- 0,5 ek méz

- 1 ek víz

 

Elkészítés

Először készítsd el a szószt, amelynek a hozzávalóit csak alaposan össze kell keverni.

A zöldségeket (jégsaláta, uborka, paradicsom, retek) tetszőleges méretűre és formájúra darabold fel, majd a jégsalátát keverd össze a szósszal. Erre mehet a többi felszelelt zöldség, a kukorica, a husi, végül a mogyoró.  És már kész is! ;)

Jó étvágyat!

 img_20180311_201916_1.jpg

*A legegyszerűbb az, ha a csirkemellet sós és borsos vízben, teljesen puhára főzöd (nagy lángon kb. 2 óra alatt megfő, bár függ attól is, hogy milyen nagy és mennyire "öreg" volt a csirke), majd miután "kézmelegre" hűlt, széttépkeded és egy pici (1 ek) olajon, egy pici (1 ek) mézzel magas hőfokon megsütöd egy serpenyőben. De akár a vasárnapi húslevesből megmaradt húst is felhasználhatod, de alálsz receptet itt is. Ha nincs itthon semmilyen husi, akkor sovány sonkával szoktam enni, de önmagában, hús nélkül is nagyon finom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://huginakcsinaltam.blog.hu/api/trackback/id/tr9013747822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása