Nagyon nagy kedvenc lett az alábbi recept alapján elkészíthető süti. Próbáljátok ki, mert nagyon egyszerű, nagyon finom és abszolút alakbarát! ;)
Hozzávalók:
- 250 g (laktózmentes) túró
- 3 ek kókuszreszelék
- 1 ek (gluténmentes) zabliszt*
- 5 ek eritrit
- 1 egész tojás és 1 tojás fehérje
- 30 g hozzáadott cukrot nem tartalmazó (gluténmentes) étcsoki
Elkészítés:
A fenti hozzávalókat - a csoki kivételével - egy villa segítségével alaposan keverd össze egy erre alkalmas tálban. A süti tésztáját öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába**, majd előmelegített sütőben kb. 160-170 fokon süsd meg. Annak ellenőrzésére, hogy teljesen átsült-e, végezz tűpróbát***. Ha elkészült, akkor vedd ki a sütit a sütőből, és 10-15 percig hagyd hűlni. Ezután már csak a forró víz felett megolvasztott csokit kell egyenletesen elkenned a tetején. Ha a csoki is kihűlt már fogyasztható is (bár finomabb, ha fogyasztás előtt 1-2 órára beteszed a hűtőbe).
Jó étvágyat!
Tippek:
A tésztát ízlés szerint ízesíteni is lehet, például egy citrom vagy egy fél narancs reszelt héjával vagy 30 g mazsolával vagy vaníliával stb. :)
Ha tetszik a recept kövess facebookon és Instagramon is (szonyizsuzsi)! ;)
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
*Helyette bármilyen más liszt használható.
**Én egy 15 cm átmérőjű tortaformát szoktam használni ehhez a mennyiséghez.
***Akkor szoktam először tűpróbát végezni, amikor már érzem a süti illatát a levegőben.