Egészséges életmód egyszerűen

huginakcsinaltam

Túró alapú pizza

2017. október 22. - huginakcsinaltam

Hozzávalók (a tésztához):

- 250 g (laktózmentes) túró

- 50 g (laktózmentes) joghurt

- 60 g (gluténmentes) zabliszt*

- 1 tojás

- 1 ek olaj (elhagyható)

- 0,5 kk sütőpor

- 1 nagy csipet só

- 2 nagy csipet oregánó

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan keverd össze egy tálban egy villa segítségével (bár ha rögös állagú túrót használsz, akkor érdemes inkább botmixerrel). A tésztát (ami nagyon lágy) öntsd egy (szilikonos) sütőpapírral bélelt tepsibe és egyenletesen oszlasd el rajta úgy, hogy kb. ujjnyi vastagságú legyen. Ezután előmelegített sütőben kb. 160 fokon süsd a tésztát addig, amíg meg nem szilárdul és egy kis színt nem kap (ekkor egy kicsit fel fog puffadni, ettől ne ijedj meg, ha kivetted a sütőből majd szépen lelapul). Ezt követően vedd ki a sütőből, hagyd egy kicsit hűlni. Ha már nem olyan meleg, tedd a tetejére a feltéteket (paradicsom szósz, oragánó, bazsalikom, sonka, kukorica, paprika, paradicsom, sajt stb.) tetszés szerint, majd tedd vissza a sütőbe és süsd addig, amíg a sajt szép aranybarnára sül a tetején.

Jó étvágyat!

img_20171021_122045_1.jpg

 

*Helyette lehet más lisztet is használni. Illetve a ch tartalom csökkenthető, ha fele-fele arányban használunk zablisztet és búzasikért.

A bejegyzés trackback címe:

https://huginakcsinaltam.blog.hu/api/trackback/id/tr4213049414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása