Hozzávalók (a tésztához):
- 250 g (laktózmentes) túró
- 50 g (laktózmentes) joghurt
- 60 g (gluténmentes) zabliszt*
- 1 tojás
- 1 ek olaj (elhagyható)
- 0,5 kk sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 2 nagy csipet oregánó
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan keverd össze egy tálban egy villa segítségével (bár ha rögös állagú túrót használsz, akkor érdemes inkább botmixerrel). A tésztát (ami nagyon lágy) öntsd egy (szilikonos) sütőpapírral bélelt tepsibe és egyenletesen oszlasd el rajta úgy, hogy kb. ujjnyi vastagságú legyen. Ezután előmelegített sütőben kb. 160 fokon süsd a tésztát addig, amíg meg nem szilárdul és egy kis színt nem kap (ekkor egy kicsit fel fog puffadni, ettől ne ijedj meg, ha kivetted a sütőből majd szépen lelapul). Ezt követően vedd ki a sütőből, hagyd egy kicsit hűlni. Ha már nem olyan meleg, tedd a tetejére a feltéteket (paradicsom szósz, oragánó, bazsalikom, sonka, kukorica, paprika, paradicsom, sajt stb.) tetszés szerint, majd tedd vissza a sütőbe és süsd addig, amíg a sajt szép aranybarnára sül a tetején.
Jó étvágyat!
*Helyette lehet más lisztet is használni. Illetve a ch tartalom csökkenthető, ha fele-fele arányban használunk zablisztet és búzasikért.