Egészséges életmód egyszerűen

huginakcsinaltam

Kókuszos-meggyes torta

Mindenmentes sütés nélküli álom

2017. szeptember 29. - huginakcsinaltam

Ez annyira egyszerű és annyira finom, hogy nincs hozzáfűzni valóm, szerintem önmagáért beszél. Juditnak remélem elkészíti a párja a szülinapjára! ;) Előre is isten éltessen! ;)

Hozzávalók az alaphoz:

- 100 g (gluténmentes) zabpehelyliszt (az is jó, ha a zabhelyet ledarálod)

- 40 g kókuszreszelék

- 40 g (holland) kakaópor

- 1 kis csipet só

- 80 g por eritrit (vagy ízlés szerint bármilyen más édesítőszer)

- 1 evőkanál olaj (a sima napraforgó olaj is jó)

- 140-160 ml (koffeinmentes) kávé

- rumaroma ízlés szerint

Hozzávalók a tetejéhez:

- 200 g magozott meggy

- 1 evőkanál étkezési zselatin

- 8 evőkanál víz

- 4 csapott evőkanál por eritrit (vagy ízlés szerint más édesítőszer)

 

Az alap elkészítése:

Először a száraz hozzávalókat alaposan keverd össze egy tálban egy kanál segítségével (vagy akár kézzel). Ezután add hozzá az olajat és a rumaromát, illetve apránként a kávét és jó alaposan gyúrd össze. Akkor lesz jó, ha a tészta szépen összeáll. Ha esetlen nagyon ragad, akkor adj még hozzá kókuszreszeléket/lisztet, ha pedig nagyon száraznak érzed, akkor vizet/kávét (gyakorlatilag kókuszgolyó állagúnak kell lennie). Mindenképpen kóstold meg, hogy ízlik-e, elég édes, kávés, rumos stb., ha szükséges, akkor pótold, ami neked hiányzik belőle. Miután szépen összeállt tedd egy kapcsos tortaformába (ha nincs az sem baj, akkor bélelj ki sütőpapírral egy tálat vagy edényt vagy bármit ami alkalmas erre, és ebbe tedd bele), majd jól nyomkodd az aljára. Ehhez használhatsz egy kanalat is, azzal szépen el tudod egyengetni a tetejét (én is azzal szoktam). Ezután tedd a tetejére a meggyet, szép egyenletesen oszlasd el rajta.

A zselatin elkészítése:

A zselatint először keverd el az eritrittel, majd add hozzá a vizet és ezzel is keverd el (ügyelj arra, hogy ne legyenek benne nagy csomók). Ezután lassú tűzön melegítsd meg, közben folyamatosan keverd. Fontos, hogy nem szabad gyorsan keverni sem azelőtt, hogy feltennéd melegíteni, sem utána, különben habos lesz (mint nekem a képen, bár az az ízét nem rontotta el). Szintén nagyon fontos, hogy a zselatint nem szabad felforralni, mert akkor nem tud megdermedni. Nem kell sokáig melegíteni, elég neki 1-2 perc. Ha kész van, akkor öntsd a meggy tetejére.

Ezután 1-2 órára tedd be a hűtőbe, hogy szépen megdermedjen a zselatin.

Jó étvágyat!

 kokusz.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://huginakcsinaltam.blog.hu/api/trackback/id/tr9112904068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása