Mivel nagyon édesszájú vagyok, így szeretem már korán reggel (8-kor) megjutalmazni magam valami finomsággal. Ezért közel 3 éve szinte minden reggel zabkásával indítom a napomat.
Nem, még nem untam rá! :) A zabkása nekem pont olyan, mint Édesanyám szombati töltött káposztája és vasárnapi húslevese :) (mármint nem ízre, hanem érzésre: egyszerűen megunhatatlan;)).
Most megmutatom a számomra tökéletes zabkása receptjét! Jutalmazd magad reggel Te is ezzel, csak ezért mert megérdemled ;)
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 200 g zabpehely
- 400 ml víz
- 8 evőkanál eritrit (vagy 4 evőkanál eritrit és 40 csepp Polisweet édesítő)
- 2 evőkanál zsírszegény kakaópor**
-1 csapott teáskanál fahéj
+ feltét közvetlenül fogyasztás előtt, ízlés szerint*
Elkészítés:
A hozzávalókat egy lábosban keverd össze és alacsony hőfokon/fokozaton melegítsd addig, amíg számodra ideális állagúra nem sűrűsödik, és közben többször keverd meg**. Én addig szoktam melegíteni, amíg "folyékony" puding szerű lesz az állaga. Mindenképpen várd meg, amíg kihűl, aztán tedd be a hűtőbe, és lehetőség előtt egy éjszakát hagyd állni a hűtőben (szerintem csak hidegen igazán finom).
Jó étvágyat!
*Csak a fantáziád szabhat határokat. Az én kedvenceim: a kókuszreszelék, a rum aroma, a dió, a chia mag, a mák.
**Fontos, hogy a zab hő hatására kezdi kiengedni magából azt az anyagot, amitől felveszi a kása állagot, de nem kell felforralni (ha egyet bugyog akkor mindenképpen vedd le a tűzről, mert biztos, hogy elkészült). Nekem hagyományos gáztűzhelyem van, és a legalacsonyabb lángon szoktam készíteni.